GÖNÜLLÜLERİN YETİŞTİRDİĞİ SEBZE YOKSULA YEMEK OLUYOR

ARL 16   2015   Yazar Deniz YILDIRIM
Mersin’in Mezitli İlçesi'nde bir grup gönüllü, belediye tarafından kendilerine tahsis edilen 2.5 dönümlük alanda mevsimine göre domates, fasulye, lahana ve ıspanak yetiştiriyor. Gönüllüler yetiştirdikleri sebzeleri belediyenin aşevine teslim ediyor, orada yapılan yemekle her gün 300 yoksul karnını doyuruyor.
 


Mezitli Belediyesi'nce tarıma açılan 2.5 dönümlük alanda emekli astsubaylar Salman Kalender (62), Ramazan Gedik (60) ile işçi emeklisi Turabi Fidan, hiç bir ücret almadan sebze yetiştiriyor. Mevsimine göre domates, fasulye, lahana ve ıspanak gibi sebzeler üreten gönüllü vatandaşlar, hasat ettikleri sebzeleri yine gönüllülük esasına göre çalışan Mezitli Belediyesi aşevine götürüyor. Hayırseverlerin katkı sağladığı aşevinde gönüllü çalışanlar da sebzelerle her gün 300 kişilik yemek yapıyor. Yemekler de belediyenin tahsis ettiği araçlarla yoksulların evine teslim ediliyor.

YOKSULLARIN EVLERİNE GÖTÜRÜLÜYOR

Gönüllülük esasına dayanan çalışmalarla yardıma muhtaç ailelere katkı sunulduğunu belirten Mezitli Belediye Başkanı CHP'li Neşet Tarhan şunları söyledi: "Gönüllü arkadaşlarımız ıspanaktan lahanaya, kerevizden soğana, domatesten fasulyeye kadar her türlü sebzeyi üretiyorlar. Ürettiklerini belediyeye ait olan aşevine veriyorlar. O ürünlerle, aşevinde yine gönüllü çalışan arkadaşlarımız yardıma muhtaç olan insanlar için yemek yapıyor. İnsanlar aşevinde sıra beklerken rencide olmasın diye, belediyemizin tahsis etmiş olduğu araçla yemekler vatandaşların evine götürülüyor. Herkes yemeğini evinin kapısında alıyor."

'TÜRKİYE'YE ÖRNEK OLSUN'

Türkiye'de böyle bir uygulamanın olmadığını da kaydeden Başkan Tarhan sözlerini şöyle sürdürdü: "Tarım yapılan alan kimsenin dönüp bakmayacağı otlar içerisinde bir alandı. Temizlendi ve yeşil bir alana dönüştürüldü. Hem emekli vatandaşlarımız boş zamanlarını üreterek geçiriyor, hem de dar gelirli vatandaşlarımızın yatağa aç girmesini önlüyoruz. Aşevindeki yemeklerimiz de sadece gönüllülerin katkısıyla oluyor. Belediye olarak maddi destek vermiyoruz. Bunun tüm Türkiye'ye örnek olmasını diliyorum. Gönüllü arkadaşlarımızın özverisiyle dar gelirli arkadaşlarımıza katkı sunmuş oluyoruz."  Gönüllü çiftçilerden Ramazan Gedik ise arkadaşlarıyla birlikte görev bölümü yaparak üretim yaptıklarını tek bir kuruş beklentileri olmadan hizmet ettiklerini söyledi.